ОСТАННІ НОВИНИ

Від грипу померло більше півсотні українців, - МОЗ

|

В Україні від грипу померла 51 людина. Про це сьогодні під час брифінгу щодо епідемічної ситуації із захворюванням на грип та ГРВІ заявив міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі, передає РБК-Україна.

2014-11-10gpipiys

“На сьогодні, на жаль, у нас є 51 підтверджений випадок летальних випадків. Це, ще раз ми підкреслює, пізніше звернення людей, що належать до групи ризиків, до лікарів. Я ще раз хочу попросити, щоб були більш пильними, і навіть якщо сумніваєтеся – грип це чи ні – звертайтеся до поліклініки, лікарні”, – заявив Квіташвілі.

При тому міністр зазначив, що зараз немає ніяких підстав для паніки.

Найбільша кількість смертей зафіксовано в Одеській області. “Вінниця – 7, Волинь – 2, Донецьк – 4, Житомир – 1, Запоріжжя – 1, Кіровоград – 1, Миколаївська – 1, Одеса – 20, Рівно – 3, Харків – 2, Черкаська – 1, Чернівецька – 1, Львів – 1, Київ – 5”, – повідомив Квіташвілі.

Керівник ДП “Український центр по контролю і моніторингу захворювань Міністерства охорони здоров’я України Любов Некрасова заявила, що зараз в Україні на грип та ГРВІ перехворіло майже 2,5 млн осіб.

“На сьогоднішній день в Україні перехворіли 2 433 550 зареєстрованих випадків захворювання грипом і гострими респіраторними хворобами. І якщо взяти у відсотковому відношенні, то це як раз десь 6% населення України на сьогодні звернулися за такою допомогою. Більшість з тих, хто звернувся за таку допомогу – діти – 67%”, – повідомила Некрасова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *