ОСТАННІ НОВИНИ

Неподалік Криму проходить Всесвітній конгрес татар

|

Кримські татари з 12 країн світу зібралися на Всесвітній конгрес неподалік анексованого Криму. Про це повідомляє Еспресо.TV.

татари

Делегати Всесвітнього конгресу кримських татар зібралися на засідання виконавчого комітету у Генічеському районі Херсонщини.

У планах заходу, що проходить 16 січня,  – відвідування території громадянської акції з блокади Криму, яка триває з вересня 2015 року на адмінкордоні з півостровом.

Як зазначив лідер громадянської акції з блокади Криму Ленур Іслямов, метою блокади є прагнення, аби кримські татари, приїхавши сюди, відчули все те, “що відчуваємо ми, народ – єдиний корінний народ, який має право на Крим”.

«Ми повинні його повернути. І повернути його повинні саме ми, кримські татари. За допомогою всього світового співтовариства, за допомогою всієї України і всіх кримських татар, які є на всій планеті. Ми повертаємося додому. Хочемо, щоб це було якомога швидше. Для цього виконавчий комітет і збирається», – наголосив він.

Одне із завдань заходу, як визначив Іслямов, – «дати загальносвітову кримськотатарську оцінку тим особистостям, які від імені різних організацій, зокрема утворених вже на окупованій території, ведуть деструктивну, в плані національної політики, роботу на півострові».

Іслямов нагадав, що у виконавчий комітет – вищий орган конгресу – входять 24 делегати з близько 12 країн світу.

На засіданні обговорюватимуться питання поточної роботи, допомоги діаспори щодо деяких соціальних проектів на території України, де компактно проживають кримські татари. Також буде презентовано проект турецької діаспори з будівництва школи в Херсонській області, розглядатимуться питання, пов’язані з дотриманням прав людини в Криму і залученням уваги міжнародної спільноти.

Фото: УНІАН

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *