ОСТАННІ НОВИНИ

Генштаб поки не планує нової хвилі мобілізації: надіється на контрактників

|

Генштаб Збройних сил України не виключає, що звернеться до президента із проханням оголосити нову мобілізацію. Однак до 70 відсотків особового складу ЗСУ розраховують укомплектувати за рахунок контракту. Про це повідомляє Deutsche Welle.

mobiliz_3_650x410

Начальник прес-служби Генштабу Владислав Селезньов зазначив, що Генштаб найближчим часом не планує звертатися до президента з тим, аби той оголосив нову мобілізацію до лав української армії. Раніше український президент Петро Порошенко заявляв про те, що він готовий внести до Верховної Ради законопроект про проведення наступної сьомої хвилі мобілізації після відповідного звернення Генштабу ЗСУ.

За словами Селезньова, нині у Генштабі аналізують доречність такого кроку і наголошують, що все залежатиме від кількох принципових факторів. “Я не можу сказати, що сьомої хвилі мобілізації не буде. Це залежатиме від військово-політичної ситуації на Сході країни та від того, скільки нинішніх військових підпишуть контракт на продовження служби”, – уточнив Владислав Селезньов і додав, що у Генштабі ще визначаються з тим, скільки потрібно мобілізувати особового складу, в які терміни та якій послідовності.

Речник наголосив, що Генштаб розпочав серед військовослужбовців інформаційну кампанію про переваги служби на контракті й розраховує, що збільшена зарплатня у сім тисяч гривень та розширений соціальний пакет для контрактників привабить добровольців.

У Генштабі очікують, що збільшене соцзабезпечення допоможе укомплектувати контрактниками до 70 відсотків особового складу ЗСУ, а призвані на строкову службу та мобілізовані становитимуть лише 30 відсотків.

Фото: rbc.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *