ОСТАННІ НОВИНИ

У військових суттєво зросте зарплата

|

Глава Міноборони Степан Полторак повідомив про підвищення заробітних плат українських військових. Про це повідомляє «Українська правда».

vijskovi

Полторак відмовився називати точні цифри, але пообіцяв, що «підвищення відбудеться в рази».

«Мова буде вестися про зміну в рази заробітної плати особового складу. Я переконаний, що військовий строкової служби, який підписав перший контракт, має отримувати мінімум в два-два з половиною рази більше, ніж отримує зараз», – заявив міністр.

Він нагадав, що зараз така категорія військових отримує 2341 гривню, «в зоні проведення АТО він отримує в районі 5,6-5,7 тисячі гривень».

«Це неприпустимо. Ми розраховуємо, що коли ми збільшимо рівень грошового забезпечення, ми збільшимо кількість людей із бойовим досвідом, які уже воювали. Це дасть нам можливість позбавитись тих людей, які з великим небажанням захищають свою країну, порушують там дисципліну, дасть можливість підвищити боєздатність, бо прийдуть професіонали», – сказв Полторак.

Крім того він виступив за зміну у нарахуванні надбавок і премій у зоні АТО.

«Неприпустимо, що солдат у районі Дебальцеве, Мар’їнка, Пісків отримують таку саму набавку, як і солдат чи офіцер в Слов’янську. Це треба міняти» – заявив міністр.

Фото: uapress.info

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *