ОСТАННІ НОВИНИ

Власники елітних автівок платитимуть 25 тисяч податку на рік

|

Мінфін пропонує, щоб транспортний податок – 25 тисяч гривень на рік – платили власники автомобілів, вартість яких становить більше 1 мільйона гривень. Про це йдеться у законопроекті №3688 “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень в 2016 році”, що був зареєстрований 22 грудня, повідомляє Українська правда.

384598646 (1)

Зараз розмір податку становить 25 тис грн на рік за легкові авто з об’ємом двигуна понад 3 л віком до п’яти років.Таким чином міністерство фінансів пропонує змінити критерії “розкішності”.

Тепер оподатковуватимуться легкові автомобілі класу “Люкс” вартістю понад 1 млн грн, віком не старше 5 років, незалежно від об’єму двигуна.

За рахунок нового податку на авто у 2016 році в уряді планують отримати 3,4 млрд грн.

За десять місяців 2015 року власники транспортних засобів сплатили до бюджету 392 млн грн податку.

Нагадаємо, ця норма про зміну критерії “розкішність” раніше містилася в законопроекті Міністерства фінансів щодо податкової реформи так званому компромісному варіанті, за який Рада відмовилася голосувати.

Серед марок автомобілів, які відносяться до класу “люкс”, в список Мінфіну увійшли: Mercedes-Benz, BMW, Lexus, Audi, Porsche, Infiniti, Land Rover, Jaguar, Bentley, Maserati, Rolls-Royce, Maybach, Aston Martin, Ferrari , Lamborghini.

Фото: tsn.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *