ОСТАННІ НОВИНИ

Створили мобільний додаток для викорінення росіянізмів з української

|

Команда освітнього проекту «Мова – ДНК нації» створила Mova – перший мобільний додаток для вивчення української мови. Завдяки йому всі охочі матимуть змогу пригадати основні правила правопису, дізнатися фразеологізми й синоніми, навчитися правильно наголошувати слова та позбутися росіянізмів. Крім того, зареєстровані користувачі зможуть перевіряти знання й одночасно навчатися, виконуючи тематичні вправи. Про це повідомляє Платформа.

1408615220

«Мова – ДНК нації» – волонтерський освітній проект для тих, хто хоче вдосконалити свої знання української мови. «Для вивчення іноземних мов є багато застосунків, а от для вивчення української не було. Ми вирішили це виправити, оскільки відчували таку потребу, – говорить засновниця проекту Наталія Клименко. – Багато людей хочуть удосконалювати свої знання з української мови, а ми намагаємося їм допомагати – створюємо для цього сучасні інструменти. Я вдячна команді, яка повірила в ідею й з таким натхненням реалізувала її, безкоштовно працюючи після роботи й у вихідні».

Наразі додаток Mova можна безкоштовно завантажити в Google Play та App Store. Згодом він буде доступним і для Windows Phone.

З часом розробники планують зробити Mova більш персоналізованим, щоб пропонувати кожному користувачеві інформацію, корисну саме для нього. Крім того, команда проекту працює над удосконаленням сайту, і вже скоро запропонує новий тип вправ для зареєстрованих користувачів.

Фото: forbes.net.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *