ОСТАННІ НОВИНИ

НАТО підсилює партнерство з Україною

|

Відносини України і НАТО перебувають сьогодні на найвищому рівні, заявив Президент України Петро Порошенко після відвідання штаб-квартири Альянсу та зустрічі з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

нато

У спільній заяві для представників ЗМІ після відвідання Командування Об’єднаними Збройними Силами НАТО в Європі та Штабу Сил спеціальних операцій НАТО Президент заявив: «Завжди приємно почувати себе в колі справжніх друзів і союзників. У ці непрості часи НАТО демонструє надійний формат підтримки, і ми дуже вдячні за цю допомогу».

За словами Президента, обговорювались плани на майбутнє, подальші кроки у співробітництві, проведення саміту НАТО у Варшаві.

«Я поінформував пана Генерального секретаря про результати своїх переговорів з Президентом Польщі, підтвердив готовність української сторони брати участь у заходах НАТО у 2016 році», – сказав Глава держави.

Президент подякував за запевнення у готовності НАТО продовжувати надавати всебічну практичну, консультативну та матеріально-технічну допомогу Україні.

«Переконаний, що із сьогоднішнім підписанням Дорожньої карти оборонно-технічного співробітництва між Україною та НАТО ми будемо мати суттєве зростання цього формату підтримки», – наголосив Петро Порошенко.

Ближчим часом у розвиток домовленостей планується підписання ще кількох документів, спрямованих на підсилення обороноздатності України.

Єнс Столтенберг повідомив, що багато уваги було приділено співпраці в оборонній сфері, а саме військово-технічній кооперації та військовій індустрії. «Існує велика кількість проектів, і заплановано ще більше», – сказав він.

Він також повідомив, що буде збільшено кількість співробітників офісу зв’язку НАТО в Києві, що полегшить співпрацю.

Фото: сайт Президента

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *