ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра Україною пройдуться протести шахтарів

|

Незалежна профспілка гірників проведе мітинги у всій Україні для привернення уваги до проблем шахтарів. Про це під час прес-конференції сказав голова Конфедерації вільних профспілок України і Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, передає Укрінформ.

вугілля

“Незалежна профспілка гірників прийняла рішення 10 грудня провести попереджувальну акцію протесту. Вона буде проводитись у вигляді мітингів, позмінних зборів. Це буде проведено по всій Україні”, – сказав він.

За словами Волинця, заплановані мирні акції матимуть на меті звернути увагу громадськості до проблем гірничо-видобувної галузі, під час акцій будуть висунуті вимоги: ліквідація корупційних схем в галузі енергетики, погашення заборгованості із заробітньої плати, передбачити у Державному бюджеті на 2016 рік кошти на підтримку і розвиток вугільної промисловості, гарантування безпечних умов праці, не ухвалювати проект Трудового кодексу (законопроект №1658) та відставка міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина.

Більш того, шахтарі планують перекрити Ягодинську митницю у разі якщо до 11 грудня не буде виплачено заробітню плату за 2,5 місяців працівникам ДП “Шахта №1 “Нововолинська”.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *