ОСТАННІ НОВИНИ

Україна не реагуватиме на шантаж Росії, – Порошенко

|

Президент України Петро Порошенко заявляє, що Україна не реагуватиме на шантаж Росії щодо вступу в силу угоди про зону вільної торгівлі з ЄС 1 січня 2016 року. Про це повідомляє Радіо Свобода.

178850

«Ні Україна, ні ЄС не реагуватимуть на будь-який шантаж, ми рішучі у своєму прагненні ввести в дію з 1 січня 2016 року поглиблену і всеохоплюючу зону вільної торгівлі з ЄС», – заявив президент на прес-конференції після переговорів з президентом Литви Далею Грібаускайте у Вільнюсі.

Напередодні міністр економічного розвитку Росії Олексій Улюкаєв повідомив, що уряд Росії вирішив запровадити продовольче ембарго щодо України з 1 січня.

Москва в серпні 2014 року обмежила імпорт продовольчих товарів із країн, які запровадили щодо Москви санкції через анексію Криму і російську роль у конфлікті на Донбасі. До списку російських санкцій увійшли США, країни Євросоюзу, Канада, Австралія та Норвегія. Під заборону потрапили м’ясо, ковбаси, риба і морепродукти, овочі, фрукти, молочна продукція.

У серпні 2015 року ембарго було поширене на країни, що приєдналися до антиросійських санкцій, у тому числі з відтермінуванням – на Україну. Запровадження санкцій щодо Києва Москва пов’язує з повноцінним набуттям з 1 січня 2016 року чинності угодою про асоціацію між Україною та ЄС. Із цього приводу тривав тристоронній діалог.

17 листопада президент України Петро Порошенко заявив про надходження ноти від Ради Євросоюзу, в якій ЄС повідомляє про завершення всіх процедур для запуску зони вільної торгівлі з 1 січня 2016 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *