ОСТАННІ НОВИНИ

Шокін призначив львів'янина антикорупційним прокурором

|

Генеральний прокурор України Віктор Шокін призначив Назара Холодницького керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, передає Радіо Свобода.

27
Новий керівник

Раніше конкурсна комісія з відбору кандидатів на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі подала генпрокурору на розгляд дві кандидатури на посаду керівника антикорупційної прокуратури – львівського прокурора Максима Грищука та заступника прокурора Криму, який працює на території України, Назара Холодницького.

Водночас, у ЗМІ ширяться чутки, що Генпрокуратура вивчає можливість призначення на керівну посаду в Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру прокурора Максима Грищука, який воював в зоні антитерористичної операції.

Як раніше заявляв президент України Петро Порошенко, до 1 грудня в Україні почне працювати антикорупційна прокуратура.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура має наглядати за додержанням законів під час проведення досудового розслідування, здійснюваного антикорупційним бюро України, а також підтримувати держобвинувачення у відповідних провадженнях. Безстворення цієї прокуратури Бюро не може працювати.

Створення антикорупційної прокуратури супроводжувалося звинуваченнями у непрозорості. Зокрема, за європейськими стандартами, членами таких комісій мають бути люди з бездоганною репутацією, моральним авторитетом та високим професіоналізмом. Проте, як заявляли експерти Центру протидії корупції, представники від ГПУ до комісії з відбору кандидатів на посади у антикорупційній прокуратурі таким критеріям не відповідає. У листопаді ГПУ змінила своїх представників.

Загалом боротися з корупцією в Україні повинні три структури: Національне антикорупційне бюро, Спеціальна антикорупційна прокуратура і Національне агентство із запобігання корупції.

Фото: lb.ua та Радіо Свобода

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *