ОСТАННІ НОВИНИ

Відомі два кандидати на посаду антикорупційного прокурора

|

Сьогодні, 27 листопада,  конкурсна комісія подала Віктору Шокіну дві кандидатури на посаду антикорупційного прокурора. Про це повідомляє «Українську правда».

Rada reform Photo by Mykhailo Markiv/POOL

Посаду антикорупційного прокурора посяде Максим Грищук або Назар Холодницький.

У ході обговорення член комісії та американський прокурор Мері К. Батлер заявила, що Касько, на її думку, міг бути єдиним кандидатом, який довів свою можливість боротися з корупцією. Проте за Віталія Каська на голосуванні не отримав жодного голосу.

У свою чергу голова Комісії Катерина Левченко поскаржилася, що міжнародні експерти та ЗМІ чинять тиск на комісію щодо кандидатури Каська.

Генпрокурор Віктор Шокін обере антикорупційного прокурора із двох запропонованих кандидатів.

Через «четвірку Шокіна» ЄС припинив фінансувати створення антикорупційної прокуратури. Представництво Європейського союзу повідомило, що Євросоюз втратив довіру до процесу створення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури й наразі утримується від його фінансування. Через це конкурсна комісія відклала початок тестування.

Пізніше “Четвірка Шокіна” перетворилася на «двійку»: зі складу конкурсної комісії з відбору кандидатів на зайняття посад у спеціалізованій Антикорупційній прокуратурі звільнено двох членів.

Фото: theinsider.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *