ОСТАННІ НОВИНИ

Українські шахістки здобули «срібло» чемпіонату Європи

|

Жіноча збірна України з шахів посіла друге місце на командному чемпіонаті Європи, що проходив у столиці Ісландії Рейк’явіку. Про це пише УНІАН.

шахістки

У Рейк’явіку (Ісландія) завершився командний чемпіонат Європи з шахів, де по сумі 9 турів збірна України набрала 15 очок (7 перемог, 1 нічия, 1 поразка) і завоювала підсумкове 2-е місце.

У матчі заключного туру збірна України зустрічалась з командою Нідерландів і здобула переконливу перемогу з рахунком 3,5:0,5 очка. Єдина нічия була зафіксована в партії Ганни Музичук та Анни Хааст. В інших партіях українки були сильнішими за суперниць – Марія Музичук здолала Жаокін Пенг, Ганна Ушеніна була сильнішою Леї Ланчави, а Інна Гапоненко переграла Анну-Марію Казарян.

Основні суперниці українок у боротьбі за “срібло” – команда Грузії – несподівано втратила командне очко в матчі зі збірною Австрії, зігравши внічию 2:2.

Таким чином, чемпіоном Європи стала збірна Росії – 17 балів, у України – 15, у Грузії – 14.

Чоловіча збірна України фінішувала на 5-му місці – 12 очок (6 перемог і 3 поразки). Чемпіоном Європи тут також стала команда Росії (15), яка випередила Вірменії та Угорщини (по 13).

Фото УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *