ОСТАННІ НОВИНИ

В окупованому Криму критична ситуація із електроенергією

|

Фактично весь Крим до півночі за київським часом у ніч на 22 листопада залишився без електропостачання. Як повідомляє кореспондент Крим.Реаліі, світло відключили у Сімферополі, також повідомляють про відсутність електрики у Севастополі, Феодосії, Керчі та Євпаторії, передає Радіо Свобода.

52

У держкомпанії «Крименерго» підтвердили факт відключення.

Колишній заступник начальника Херсонської міліції, а нині керівник департаменту Нацполіції України щодо протидії наркозлочинності Ілля Ківа написав у Facebook, що причиною знеструмлення став про підрив електроопор в Херсонській області.

Вчора, 21 листопада на місці обвалення електроопор у Чаплинці Херсонської області між учасниками блокади, що перешкоджали початку ремонтних робіт, і правоохоронними органами стався конфлікт. Виникла бійка, між учасниками блокади та українськими силовиками. За даними ряду ЗМІ, від рук українських силовиків постраждало чимало жінок-блокувальниць та одна із журналісток.

Згодом журналісти телеканалу ATR оприлюднили відео подій біля Чаплинки.

Після переговорів силовики зняли оточення біля елетроопор, а учасники блокади дали можливість співробітникам «Укренерго» провести заземлення.

На знак протесту проти дій силовиків представники кримськотатарського народу зібралися на пікет біля Адміністрації президента України. Вони заявили, що побоюються розгону акції щодо блокади Криму у Херсонській області. Активісти вимагали відвести силовиків, які оточили учасників блокади.

Через відсутності світла на півострові ввели режим надзвичайної ситуації. Близько двох мільйонів споживачів знеструмлені. Якщо подачу електроенергії не відновлять то кримчани за кілька годин залишаться ще й без зв’язку.

За даними місцевих ЗМІ, надранок у Криму введено лімітовані постачання електроенергії. Світло подаватимуть погодинно за рахунок місцевих газотурбінних установок та дизель-генераторів. Щоправда вартість такої електроенергії невиправдано дорога.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *