ОСТАННІ НОВИНИ

Вчені винайшли інсулін у таблетках, що замінить голку

|

Американські вчені з Каліфорнійського університету розробили інсулін в таблетках для хворих на діабет I типу. Про це повідомляє Еспресо.TV.

Представники фармацевтичної компанії Zosano Pharma повідомили про успішне завершення фази II клінічних випробувань трансдермального пластиру ZP-Glucagon, розробленого для хворих на діабет I типу. ZP-Glucagon схожий на круглу пластину, покриту безліччю мікроголок, за допомогою яких в організм хворих, що страждають діабетом, вводиться глюкагон.

Вчені пояснюють, що деякі діабетики негативно ставляться до голок і уколів, тому необхідність регулярно робити ін’єкції викликає у них дискомфорт і негативні емоції. Заміна шприца з голками на таблетки допоможе пацієнтам знизить число ускладнень і госпіталізацій.

При розробці таблетованого інсуліну вчені зіштовхнулися з низкою складнощів – сам гормон не повинен був руйнуватися при потраплянні в шлунок. Для його захисту автори використовували спеціальні шлунково-резистентні капсули, усередині яких знаходилися несучі інсулін фрагменти полімерного матеріалу, які подібно пластиру були здатні зв’язуватися зі стінками кишечника. Капсули відкривалися в тонкому кишечнику, полімерні “пластирі” приклеювалися до стінок кишечника, після чого інсулін проникав в кров.

Поки ліки протестовано тільки на лабораторних тваринах, проте вчені планують незабаром розпочати клінічні випробування таблетованого інсуліну.

Фото: espreso.tv

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *