ОСТАННІ НОВИНИ

Чому в Україні виросли ціни на овочі?

|

Ціни на овочі в Україні ростуть через «стрибок гривні» та несприятливу погоду. Про це повідомляють експерти, передає прес-служба Мінагрополітики.

овочі

Ціна споживчого кошика, особливо на овочі, значно зросла в Україні. За останні два тижні найбільше «підскочили» ціни на городину в Закарпатській (на 20,2 %), Луганській (на 17 %) областях та місті Києві (на 15,3 %). Скажімо, помідори подорожчали на 63,4%, огірки — 50,9%, цибуля — 40,7%. Середня ціна картоплі зросла на 5,8%.

Ціни на продукти харчування залежать від курсу валют. Про це заявив директор департаменту продовольства Мінагрополітики Дмитро Шульмейстер під час телевізійного марафону «Аграрна країна».

А на думку експертів «АПК-Інформ: овочі і фрукти», ціни на овочі нинішнього року й до середини 2016-го піднімуться на 20-25 %. Вартість насіння огірків, помідорів, баклажанів, капусти також зросла.

Керівник проекту «АПК-Інформ: овочі і фрукти» Тетяна Гетьман зауважила: «Цьогорічний урожай городини гірший за торішній через несприятливу погоду. На початку літа йшли зливи, а наприкінці — була засуха. Наприклад, у Дніпропетровській області в деяких господарствах град знищив до 40 відсотків урожаю капусти. Урожайність знизилася й через те, що фермери стали економити на добривах і якісному насінні. Через девальвацію гривні ціни на все збільшилися».

Фото: eveningkiev.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *