ОСТАННІ НОВИНИ

Форму військовим мають міняти за потребою

|

На складах військова форма має бути завжди, і солдат має її отримувати за необхідності, а не через певний термін. Про це сьогодні заявив сержант Збройних сил США Девіс Ферріс на прес-конференції «Захист військових від холоду та створення їм побутового комфорту в польових умовах. Досвід НАТО».

vijskova forma

Сержант США розповів про стандарти, які стосуються воєнного обмундирування та не міг зрозуміти, як можна визначити строк придатності одягу для військового.

«Обмундирування американському солдату видають на період, поки він його не зносить чи не пошкодить. І на першу вимогу військовослужбовця йому дають новий одяг, навіть за тиждень, якщо виникла потреба. Ситуації, коли військового одягу немає на складах – бути не може», – зазначив він.

За словами підполковника Збройних сил України Сергія Задерієнка,  українському військовослужбовцю комплекти білизни і бавовняне обмундирування дають один раз на рік, а зимове – на два роки. У разі ж передчасного псування форми військовий має сам потурбуватися про її вигляд.

Якість української форми для військових також залишає бажати кращого, проте наразі вся «халтура» вилучена з військових складів.

«Щодо якості, то на початках було, коли обмундирування пошили з синтетичних тканин артикулу 2701. Зараз все воно вилучене, тому що вона дуже сильно горить і при горінні прилипає до тіла»,- зазначив підполковник Задерієнко.

Фото: ipress.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *