ОСТАННІ НОВИНИ

На Донеччині хлопця з банди «Оплот» посадили на вісім років

|

У Донецькій області до восьми років позбавлення волі засуджено мешканця Добропільського району за службу в лавах незаконного збройного формування «Оплот». Про це пише УНІАН з посиланням на прес-службу Донецької обласної прокуратури.

засуджені takeinfo.net

Як йдеться в повідомленні прес-служби, 9 листопада Дзержинський міський суд повністю підтримав позицію державного обвинувачення і визнав винним 21-річного жителя селища Красноярське Добропільського району у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ч. 1 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток , штампів) КК України.

Слідство встановило, що чоловік в період з грудня 2014 по квітень 2015 року приїхав у тимчасово неконтрольований українською владою Донецьк і вступив у структурний підрозділ терористичної організації «ДНР» – батальйон «Оплот».

Отримавши позивний «Бейбік», чоловік незаконно отримав зброю для охорони блокпостів та інших об’єктів, захоплених терористами. Крім того, засуджений контролював переміщення автотранспорту та фізичних осіб на блокпосту в Дзержинську, оглядав автомобілі і речі пасажирів, погрожуючи застосуванням вогнепальної зброї.

У квітні поточного року чоловік був затриманий співробітниками Служби безпеки України з підробленим паспортом громадянина України.

В ході судового розгляду терорист не визнавав своєї провини, однак державним обвинуваченням було надано достатню кількість доказів.

Чоловіка засуджено до 8 років позбавлення волі.

Фото: takeinfo.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *