ОСТАННІ НОВИНИ

Рада схвалила масштабні військові навчання НАТО на Яворівському полігоні

|

Верховна Рада ухвалила закон “Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України для участі у багатонаціональному навчанні”. Відповідне рішення підтримали 238 народних депутатів, передає УНН.

навчання

Законодавчим актом схвалено рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил Сполучених Штатів Америки, інших держав – членів НАТО та держав – учасниць програми “Партнерство заради миру” на територію України у листопаді-грудні 2015 року для участі у багатонаціональному навчанні з підготовки підрозділів збройних сил.

Планується, що навчання відбуватимуться на Яворівському полігоні. У них від Збройних Сил України, як очікується, візьмуть участь до 2800 військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою.

Від Збройних сил Сполучених Штатів Америки до 1500 військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою.

Від Збройних сил держав-членів НАТО та держав-учасниць Програми “Партнерство заради миру” до 1000 військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою.

Для забезпечення проведення зазначеного навчання планується використати 2 млн 731 тис. 615,27 гривень.

Нагадаємо, раніше П.Порошенко вніс у ВР законопроект, у якому пропонував допустити на територію України для участі у багатонаціональному навчанні з підготовки підрозділів збройних сил у листопаді-грудні 2015 року на строк до 61 доби підрозділи збройних сил Сполучених Штатів Америки, інших держав-членів НАТО та держав – учасниць програми “Партнерство заради миру” (до 2500 військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою).

Фото: www.unian.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *