Поправку, яка потрібна для безвізового режиму, депутати можуть «вимучити» завтра

|

Президент Петро Порошенко сподівається, що встигне переконати депутатів до підтримати антидискримінаційну поправку до Трудового кодексу до голосування, яке відбудеться у Раді в четвер. Про це він заявив у середу на зустрічі з новообраними мерами міст, інформує УП.

Верховна рада china.ukrinform.com

«Таймаут, який є у цьому питанні до завтра, я маю використати для того, щоб переконати всіх тих, хто завтра має завершити процес законодавчих змін, які відкривають Україні дорогу в безвізовий режим з Європейським союзом», – сказав він.

За словами Порошенка, його не дивує, що за ці поправки не голосують політики, «які перешкоджають руху України в Європу».

«Але дивно, коли наші політичні партнери по коаліції, які зафіксували ці зобов’язання в коаліційній угоді, які чітко наголошували у своїх виборчих програмах щодо європейської інтеграції і зобов’язання щодо безвізового режиму, ті політичні сили, які такі «сучасні і прогресивні», раптом впадають в дрімучі забобони і стереотипи антиєвропейської пропаганди», – заявив президент.

«Я сподіваюся на те, що завтра щасливі власники зелених дипломатичних паспортів, які вже декілька років мають безвізовий режим, нарешті відкриють цей безвізовий режим для народу України. Це буде чесно і порядно», – додав Порошенко.

У той же час Порошенко заявив, що «левову частину свого боргу перед виборцями наш парламент погасив».

Нагадаємо, що поправку до проекту нового Трудового кодексу, яка, крім іншого, забороняє дискримінацію людей за ознакою сексуальної орієнтації, рада вже кілька разів намагалася безрезультатно прийняти.

Під час останнього такого голосування у вівторок свої голоси за цей документ віддали лише 207 депутатів. Не голосували частина фракції “Самопомочі”, майже вся фракція Ляшка, майже вся група “Відродження”, весь “Опозиційний блок”, значна кількість позафракційних.

Ця поправка є обов’язковою частиною “безвізового” пакету законів.

Фото:china.ukrinform.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *