ОСТАННІ НОВИНИ

Бійці нацгвардії і полісмени охоронятимуть суди

|

Кабінет міністрів України постановив тимчасово ввірити охорону судів, інших органів та установ судової системи, а також установ судових експертиз підрозділам Національної гвардії та Національної поліції. Про це йдеться у постанові КМУ «Про забезпечення охорони судів, інших органів та установ судової системи, а також установ судових експертиз» під №906 від 9 листопада, повідомляє УНН.

Нацгвардія www.rbc.ua

Так, суди загальної юрисдикції, Вища рада юстиції, Вища кваліфікаційна комісія суддів, Державна судова адміністрація, територіальні управління Державної судової адміністрації, Національна школа суддів та установи судових експертиз Мін’юсту та МОЗ тепер будуть охоронятися підрозділами Нацгвардії і поліцією.

Також вказано, що Нацгвардія і поліція охоронятимуть ці структури до початку повноцінної роботи відомчої воєнізованої охорони Державної судової адміністрації.

Окрім того, Міністерству внутрішніх справ за погодженням з Державною судовою адміністрацією в тижневий строк потрібно затвердити тимчасовий порядок охорони судів, інших органів та установ судової системи, а також установ судових експертиз.

Нагадаємо, 7 листопада в Україні набрав чинності закон про національну поліцію.

Фото: www.rbc.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *