ОСТАННІ НОВИНИ

У Бразилії прорвало дамбу на шахті зі залізною рудою: є жертви

|

У промисловому регіоні Бразилії сталася техногенна аварія. У штаті Мінас-Жерайс в четвер, 5 листопада, прорвало дамбу в Бенто Родрігес між Ору-Прету і Маріана, яка стримувала стічні води з шахти по видобутку залізної руди. Понад 45 осіб вважаються зниклими без вісти, рятувальники ведуть пошуки. Про це повідомляє DT.UA.

damb

Потік обрушився на міста Паракату і Барра-Лонга на річці Ріо Доча. У результаті стічні води із вмістом залізнорудного шламу затопили десятки будинків, під шаром бруду опинилися вантажні автомобілі і дороги. Рятувальники підтвердили загибель 1 людини, ще 4 отримали поранення. Число жертв може перевищити 45 осіб.

Приблизно 500 осіб були евакуйовані військовими. Потерпілі пройшли процедуру знезараження з милом і водою перед відправкою до лікарні і до пунктів прийому бездомних.

До рятувальних робіт залучено 3 вертольоти і 2 бульдозера. В операції місцевого осередку служби у справах надзвичайних ситуацій задіяно 150 співробітників.

Тривають пошуки зниклих. В епіцентрі катастрофи за кілька годин до прориву греблі було зареєстровано три підземних поштовхи магнітудою приблизно 3 бали.

«Ми з’ясовуємо, що могло стати причиною ушкоджень. Ведеться розслідування інциденту. Всі наземні служби попереджені про небезпеку зсувів», – пояснив співробітник сейсмічної обсерваторії зі столиці – міста Бразиліа – Хорхе Санд Франка.

Фото: vgolos.com.ua

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *