ОСТАННІ НОВИНИ

Голови МЗС "нормандської четвірки" затвердили, що відведення зброї на Донбасі має завершитися до грудня

|

Відведення важкого озброєння на Донбасі має завершитися до початку грудня. Такої домовленості дійшли міністри закордонних справ Німеччини, України, Франції та Росії під час зустрічі в Берліні в п’ятницю, 6 листопада. Окрім того, наступного року на контрольованих сепаратистами територіях мають відбутись вибори, пише УНІАН.

голови мзс

Також дипломати наголосили на необхідності укладення точних правил розмінування на Донбасі, яке має розпочатись до зими. Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр висловив переконання, що всі сторони працюють над подоланням перешкод. Наступна зустріч у “нормандському форматі” має відбутися в грудні.

Перемир’я на Донбасі, яке було одним із пунктів мінських домовленостей, триває з початку вересня. Тепер же дипломати сподіваються на втілення й інших пунктів мінських угод. Раніше планувалося, що процес реалізації мінських домовленостей триватиме до кінця року. Водночас міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що мінські домовленості мають залишатися чинними до їхнього повного виконання, додає агентство dpa. Також Лавров закликав сепаратистів надати можливість гуманітарним організаціям працювати на Донбасі.

Фото: REUTERS

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *