ОСТАННІ НОВИНИ

Німеччина виділить на розвиток України 136 мільйонів євро

|

Уряд Німеччини виділить в 2015 році 136 млн євро на підтримку реформ в Україні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

німеччина

Повідомляється, що глава МЕРТ Айварас Абромавічус і директор департаменту двостороннього співробітництва Федерального Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини Андреас Гіс підписали протокол переговорів про співробітництво в цілях економічного і соціального розвитку України, згідно з яким до 2015 р. Німеччина надає Україні 136 млн євро в рамках двостороннього технічного і фінансового співробітництва.

У МЕРТ пояснили, що з цієї суми 88 млн євро буде виділено на проекти фінансового співробітництва в якості позики, а 20 млн євро на проекти технічної допомоги як безповоротні кошти.

“Німецький уряд швидко відреагував в умовах кризи, усвідомлюючи ті надзвичайні виклики, з якими Україна стикається в останні роки. Торік допомога з німецької сторони була збільшена в 3 рази – до 96 млн євро, а в цьому році ми провели переговори про суму – 136 млн євро”, – зазначив Гіс.

У рамках техдопомоги Німеччина виділить 1,5 млн євро для підтримки Консультаційного фонду з питань структурної та регуляторної політики, 6 млн євро для підтримки реформи децентралізації і 4 млн євро на урбаністичний розвиток міст. Ще 3,55 млн євро буде виділено на муніципальну програму захисту клімату в Чернівцях. Крім того, 2 млн євро спрямують на реформу в галузі енергоефективності. Також Німеччина виділить 10 млн євро для фінансування аграрного сектора.

“Також ми погодили надання кредитних гарантій Україні в розмірі 500 млн євро через Німецький державний банк розвитку (KfW). 300 млн євро з цієї суми будуть використані на відновлення пошкодженої інфраструктури в результаті військових дій на території України, постачання товарів і заходи з підвищення енергоефективності”, – зазначив Айварас Абромавічус.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *