ОСТАННІ НОВИНИ

НАТО готовий дати відсіч Росії

|

У НАТО не вбачають прямої воєнної загрози проти своїх союзників, але готові до стримування та оборони, зокрема, у випадку російської агресії. Про це заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час активного етапу найбільших в історії Альянсу військових навчань Trident Juncture 2015 у середу в італійській Сарагосі, повідомляє Укрінформ.

нато

«Ми не вбачаємо безпосередніх загроз проти союзників по НАТО. Але метою цих навчань є показати, що ми готові обороняти і захищати усіх союзників проти будь-яких загроз. Ці навчання, а також уся інша активність НАТО є складовими стримування. Ми готові забезпечити необхідний рівень стримування, що є нашим чітким сигналом для будь-якого супротивника, що ми захистимо усіх союзників за принципом «один за всіх – усі за одного», – наголосив генсек, відповідаючи на запитання, чи спроможний Альянс захистити країни Балтії у випадку агресії з боку Росії.

Серед потенційних загроз країнам НАТО Столтенберг відзначив екстремізм у Північній Африці та на Близькому Сході, терористичну діяльність ІДІЛ, нарощування військової присутності Росії у Сирії і у Середземному морі, а також агресивні дії РФ в Україні.

«Навчання Trident Juncture демонструють спроможності НАТО і реальними, і підготовленими», – підкреслив глава Альянсу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *