ОСТАННІ НОВИНИ

Україна і Таїланд спільно вироблятимуть бронетранспортери

|

Україна і Таїланд уклали договір про співпрацю щодо організації спільного виробництва бронетранспортерів БТР-3 на території Таїланду, повідомляє прес-служба Ради національної безпеки і оборони України, інформує Інтерфакс-Україна.

БТР3 uk.wikipedia.org

«Документ був підписаний у рамках участі української делегації в міжнародній виставці озброєння Defense & Security-2015, що відбувається у Бангкоку (Королівство Таїланд). У рамках документа передбачена локалізація виробництва бронемашин сімейства БТР-3 на території Королівства Таїланд», – йдеться в повідомленні.

У РНБО нагадали, що делегацію України очолює міністр оборони України Степан Полторак, також до її складу входять перший заступник РНБО України Олег Гладковський, голова державного концерну “Укроборонпром” Роман Романов, генеральний директор державного підприємства “Укрспецекспорт” Павло Букін.

“У рамках документа передбачена локалізація виробництва бронемашин сімейства БТР-3 на території Королівства Таїланд”, – зазначають у РНБО України.

Також у Раді нацбезпеки і оборони нагадали, що нині в межах українсько-тайської співпраці, згідно з двома попередніми договорами, Україна постачає до Таїланду бронетранспортери, танки, машини підтримки та обслуговування.

“Налагодження такого виробництва – це можливість отримати не лише додаткові фінансові надходження для України, а й оновити наявні потужності з виробництва та модернізації військової техніки для власних потреб. Окрім цього, це стане чудовою можливістю укріпити позиції України в азіатському регіоні”, – зазначив у коментарі журналістам О.Гладковський.

Фото: uk.wikipedia.org

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *