ОСТАННІ НОВИНИ

На українських суддів очікує масштабну «зачистка»

|

Конституційна комісія схвалила остаточний варіант проекту змін до Конституції в частині правосуддя, підтриманий Венеціанською комісією. Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на сайт президента України.

судді portal.lviv.ua

«Сьогодні зроблено важливий крок для реалізації повномасштабної судової реформи та оновлення суддівського корпусу, відновлення довіри громадян до судової гілки влади та забезпечення права кожного на справедливий суд. Проект пройшов декілька етапів обговорення та схвалення українськими та міжнародними експертами, представниками фракцій парламентської коаліції, громадськими активістами. Сподіваємося, що вже найближчим часом цей законопроект буде внесено на розгляд до парламенту», – зазначив  заступник глави Адміністрації президента України та секретар Конституційної комісії Олексій Філатов.

Нагадаємо, раніше Європейська комісія за демократію через право («Венеційська комісія») дозволила Україні реформувати судову систему за рахунок набору нових судів. Проте в Комісії наголосили, що звільнення всіх суддів держави не відповідає європейським цінностям. Натомість “венеціанка” зробила для України виняток і запропонувала оновити суддівський корпус шляхом затвердження змін до Конституції, розроблених Конституційною комісією.

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *