ОСТАННІ НОВИНИ

У 2015 році зі всіх бізнесменів збагатився тільки Порошенко

|

Президент України Петро Порошенко став єдиним бізнесменом, який збагатився у 2015 році. Про це повідомляє передає Еспресо.TV.

Poroshenko

Президент України Петро Порошенко став одним із десяти найбагатших людей країни, хто збагатився за минулий рік. Усі ж його суперники-олігархи у 2015 «пішли у мінус».

Зокрема, Рінат Ахметов з його капіталом в $4,5 млрд тепер уже не здається багатим, як арабський шейх. Розмір його статку за рік скоротився більш ніж удвічі. У російському списку товстосумів він не потрапив навіть до двадцятки, хоча ще в 2013 році він був заможним, як і найбагатший бізнесмен РФ Алішер Усманов.

Ще один приклад вільного падіння — партнер Ахметова Вадим Новинський. Вартість його активів за рік впала з $1,8 млрд до $709 млн, тобто на 60 % порівняно з 56% у донецького мільярдера. До речі, сам Ахметов може з мільярдера теж перетворитися в мільйонера, якщо розмір його статку буде падати такими ж темпами, як і зараз.

У цілому активи всіх бізнесменів першої десятки різко впали в ціні. Крім одного.

Президент Петро Порошенко піднявся в списку 100 найбагатших з 9‑го на 6‑е місце після того, як його бізнес за рік зріс в ціні на 20 %, до $979 млн.

Порошенко зріс за рахунок підвищення вартості свого кондитерського бізнесу, який навіть в умовах глибокої кризи активно розвивається — будує нові потужності і освоює нові ринки.

Список 100 найбагатших, котрий склав журналом «Новое время» у партнерстві з Dragon Capital, непогано відображає тенденції в українській економіці: сьогодні не ростуть статки тих, хто займається промисловим виробництвом, нерухомістю або високими технологіями.

Фото: uapress.info

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *