ОСТАННІ НОВИНИ

Держреєстраторів ліків викрили на корупції

|

Правоохоронці викрили корупційний механізм, створений посадовцями держпідприємства «Державний експертний центр МОЗ України». Про це повідомляє Еспресо.TV.

лікар-хабарник uapress.info

Правоохоронці стверджують, що чиновники держцентру систематично закуповували для потреб підприємства товари, роботи та послуги за завищеними цінами.

«Зокрема, представники керівництва держпідприємства під час будівництва офісного приміщення безпідставно перерахували підрядникам 3,2 мільйона гривень, непередбачених кошторисною документацією», -повідомили правоохоронці.

Також правоохоронці встановили, що у 2013 році ці ж посадовці орендували у приватного підприємства 5,5 тисяч кв.м нежитлових приміщень. Через суттєве завищення вартості оренди держпідприємству було завдано збитків на більше ніж 4,6 мільйона гривень.

Відкрито кримінальне провадження за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах.

Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення інших можливих фактів корупції у держпідприємстві. Зокрема, перевіряється інформація щодо прийняття чиновниками експертного центру рішень, які призвели до реєстрації на території України лікарських засобів з порушенням встановленого законодавством порядку.

Фото: uapress.info

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *