ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко відмовився послати Тимошенко в Гондурас

|

Президент України розглянув петицію від народу щодо призанчення Юлії Тимошенко українським послом у Гондурасі.

тимошенко

Петро Порошенко не призначатиме лідера Батьківщини Юлію Тимошенко послом в Гондурас. Про це йдеться в офіційній відповіді Президента на електронну петицію з відповідним проханням, повідомляє 24 канал.

“Інтереси України в Центральній Америці і в Карибському басейні поки представляють посольства в Мексиканських Сполучених Штатах і в Республіці Куба. Робота цих установ, сфера відповідальності яких також включає Беліз, Гватемалу, Венесуелу, Домінікану і Коста-Рику, дозволяє належним чином підтримувати розвиток політичної, торговельно-економічної і культурно-гуманітарної взаємодії з державами регіону і забезпечувати захист прав і інтересів наших громадян. Потреба в започаткуванні діяльності дипломатичного представництва в Гондурасі на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом України наразі відсутня”, – зазначено в документі.

Порошенко підкреслив також, що під час прийняття рішення про відкриття посольства в конкретній країні він виходить з перспектив реального внеску роботи диппредставництва у забезпечення захисту цілісності і непорушності кордонів України, відстоювання її економічних і політичних інтересів і, зокрема, провадження інтеграції в Євросоюз і НАТО.

Варто зазначити, що необхідну кількість голосів (25 тисяч) петиція набрала всього за три тижні.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *