ОСТАННІ НОВИНИ

Поблизу Нігерії пірати схопили двох українців, - МЗС

|

У Міністерстві закордонних справ України підтверджують інформацію про те, що в територіальних водах Нігерії відбулося захоплення чотирьох заручників піратами, двоє з яких є громадянами України. Про це повідомив перший секретар департаменту консульської служби МЗС України Євген Ігнатовський, передає Еспресо.TV.

пірати

“Ця інформація підтверджена. Дійсно 19 жовтня здійснено піратський напад на судно “Соларт” у територіальних водах Нігерії, недалеко від міста Порт Харкорт. У результаті нападу захоплені двоє громадян України і двоє громадян Литви, після чого нападники разом із заручниками втекли в невідомому напрямку” , – зазначив він.

“Зараз МЗС у взаємодії з консульством України в Нігерії та генконсульством в Санкт-Петербурзі, підтримуючи постійний контакт з литовською стороною, компанією судновласника, намагаються встановити місце розташування захоплених громадян України та забезпечити їх звільнення. Судно “Соларт” плаває під прапором Коморських островів, судновласником є російська компанія”, – додав Ігнатовський.

Раніше повідомлялося, що біля берегів Нігерії 19 жовтня пірати атакували російський рефрижератор Solarte і захопили в заручники екіпаж, до складу якого входять два громадянини України.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *