ОСТАННІ НОВИНИ

Україна отримала якісну вакцину від поліомієліту

|

Україна тепер має якісну вакцину від поліомієліту французького виробництва з індикаторами якості зберігання. Про це розповів міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі, перебуваючи з робочим візитом на Закарпатті, пише УНН.

вакцина www.vz.kiev.ua

О.Квіташвілі повідомив, що вакцина французького виробництва, завезена до України, має достатній термін придатності (до листопада 2016 року), медичні заклади Закарпатської області оснащені необхідними засобами, а персонал має відповідну кваліфікацію.

За його словами, препарат має індикатор якості зберігання. Тепер зміна температурного режиму при зберіганні вакцини буде впливати на колір індикатора. Батьки дитини, які привели її на щеплення, мають право вимагати у лікаря, щоб їм показали саму ампулу з вакциною, документи до неї та місце зберігання.

Окрім того, очільник МОЗ додав, що за висновками ЮНІСЕФ і ВООЗ процес заморожування-розморожування вакцини ніяк не впливає на її якість.

Щеплення проводитиметься безкоштовно. Першочергово цю процедуру пройдуть діти віком від 2 місяців до 6 років, а потім старші. Закарпатська область отримала в цілому 54 тис доз нової вакцини.

Фото: www.vz.kiev.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *