ОСТАННІ НОВИНИ

У Садового зарили мільйони в калабані на щойно відкритому проспекті Свободи

Андрій КОТЕНСЬКИЙ, Львівський портал

|

У Львові відкрили проїзд проспектом Свободи та площею Міцкевича. Радісна новина для водіїв обертається черговим лихом для львів’ян.

46

Ще 13 жовтня на площі Міцкевича заливали бетон, а сьогодні нею уже курсують автомобілі, вантажівки та велико-габаритні автобуси. І всім байдуже, що для надійності покриття дорога мала б відстоятися принаймні 14 днів.

47

Про те, що ремонт був халатний можна говорити вже сьогодні. Зараз на дворі накрапає невеликий дощик, а вода стікається у калабані, адже частина водовідводів опинилися вище рівня дороги. Або це помилка ремонтників, або щойно відкрита дорога вже почала просідати.

1

2

3

4

5

6

8

9

Велетенська калабаня утворилася навпроти пам’ятника Адама Міцкевича. На дорогу кинули піддони, бо не можливо пройти, аби не намочити ніг.

22

23

24

Також чимала баюра стоїть навпроти пам’ятникам Тарасу Шевченку, але пішохідна доріжка вже готова тож тут слід боятися лише бризків від курсуючих автомобілів.

10

У проспект Свободи «закатали» майже 13 мільйонів гривень!

12

Ремонт стартував 8 серпня, і у львівській мерії обіцяли львів’янам до 1 жовтня завершити ремонт проспекту Свободи. Для цього виділили 12 мільйонів 359 тисяч гривень, але не вийшло – і 1-го жовтня сесія міськради погодила зміни. Текстом ухвали додали ще 556 тисяч гривень на реконструкцію проспекту Свободи.

17

Сама реконструкція передбачала відновлення дорожнього покриття в бруківці, облаштування в’їздів з мозаїчного каменю, ремонт тротуарів із влаштуванням гранітної плитки,  247 півкуль для заборони виїзду на тротуар, велодоріжок, площею 444 кв м, та дренаж.

30

Також перевлаштування оглядового колодязя та влаштування «глухих» колодязів на існуючому колекторі, перевлаштування каналізаційних випусків будинків із влаштуванням проміжних колодязів перед підключенням.

15

Окрім того, заміну всіх дощоприймальних колодязів із гідрозатворами і декоративних опор зовнішнього освітлення, встановлення делінізатора та здійснення незначного пониження поздовжнього профілю на перехресті з вулицею Коперніка.

14

Що заважає поганому танцюристу?

Сьогодні, 22 жовтня, по щойно застиглому проспекті Свободи активно курсує транспорт. Проте тротуар для пішоходів та велодоріжки для роверистів досі доробляють. Погода явно не сприяє завершенню робіт і відхилення від графіку сягає більше трьох тижнів…

7

11

Поспіхом кладеться гранітна плитка, яка на завершених ділянках не сходиться по стиках та зрушується під ногами, а ті хто встановлюють для обмеження проїзду стовпчики цю ж плитку розбивають. Аби виправити огріхи, подекуди плитку присипали піском, а люди тим часом місять ногами болото.

13

16

18

19

Те, що господарські прорахунки міської влади очевидні вже не лише фахівцям, а й львів’янам, визнав й очільник Львівщини Олег Синютка.

20

«Багато речей, яких сьогодні не помічають мешканці, для мене як людини, яка 7,5 років займалася міською господаркою є дзвіночком. Я розумію, що ці речі через певний період часу уже почнуться заважати жити львів’янам. Крім того, очевидними є господарські прорахунки. І вони вже не тільки для фахівців очевидні, а й дискомфортні для людей. Я думаю, що при тому невеликому обсягу ремонтів доріг, які відбувалися цього року, створити такі незручності – це значні помилкові управлінські рішення…», – говорить О. Синютка в інтерв’ю Galinfo.

За збігом обставин дороги почали похапцем відкривати за тиждень-два до виборів. Наприклад, ситуація із вулицею Лисенка чи з проспектом Свободи.

«Дуже популістично виглядає пуск руху по вулиці Лисенка і по проспекту Свободи. Бо не можна на догоду виборчій кампанії не витримувати термінів кристалізації цементних розчинів. Там є бруківка, дорога має набути міцності. В іншому випадку вона посиплеться.  Можливо, чинна міська влада і виграє щось на виборах, але через рік ми побачимо, як втратили на цих дорогах великі кошти», – коментує О. Синютка.

29

31

Що залишиться із оновленого проспекту Свободи побачимо вже за рік. А до цього часу будьте обережні і дивіться, куди ступаєте.

Фото: Андрій Котенський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *