ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський ректор-хабарник має сплатити штраф менший, ніж сам хабар

|

Апеляційний суд Львівської області залишив у силі вирок Галицького районного суду Львова у справі екс-ректора Львівської фінансової академії Петра Буряка, якого у березні цього року затримали на хабарі 2 тис. доларів США. Відповідно до вироку суду, ректора-хабарника покарано штрафом у 25,5 тис. грн. Про це 21 жовтня у коментраі IA ZIK підтвердила прес-секретар прокурора Львівської області Мар’яна Гайовська.

19

За її словами, 20 жовтня на засіданні апеляційного суду було проголошено резолютивну частину рішення.

«Коли прокуратура отримає повний текст документа, то вивчить його та прийме рішення щодо можливого подальшого оскарження», – повідомила Гайовська.

Нагадаємо, Галицький районний суд визнав винним екс-ректора у хабарництві та призначив йому покарання – штраф у розмірі 1500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 25500 грн, та позбавив його права обіймати посади на державній службі терміном на три роки без спеціальної конфіскації майна.

У прокуратурі вважали такий вирок занадто м’яким та оскаржили його до Апеляційного суду Львівської області.

Як повідомлялося, 16 березня міліціонери затримали 64-річного в.о. ректора Львівської державної фінансової академії при одержанні неправомірної вигоди у 2 тисячі доларів США.

Посадовець вимагав ці гроші від жінки за прийом її на посаду інспектора факультету заочного навчання підпорядкованого йому навчального закладу.

У службовому кабінеті та помешканні посадовця працівники міліції виявили та вилучили суму в різних валютах, що еквівалентна понад 2 млн грн, а також понад 5 кілограмів золота.

«Під час проведення санкціонованого обшуку у службовому кабінеті посадовця було виявлено та вилучено 14 тисяч доларів США, а також «чорнові» записи. У помешканні зловмисника виявлено та вилучено 22 тисячі доларів США, 57 тисяч євро, 1,5 тисячі фунтів стерлінгів та 40 тисяч гривень. Крім того, вилучено понад 5 кілограмів виробів із золота», – зазначив начальник ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Дмитро Загарія.

Також, за даними міліції, в лютому цього року очільник вишу одержав 2 тисячі гривень від львів’янки за поновлення її на навчанні.

За фактом отримання керівником вишу грошей відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Суд обрав Петру Буряку міру запобіжного заходу – заставу у 97 тис. грн.

Згодом дружина ректора у коментарях ЗМІ заявила, що інформація МВС про 5 кг золота неправдива. За словами Галини Буряк, під час обшуку було вилучено обручки та сережки, придбані близько 30 років тому.

27 травня 2015 року Галицький районний суд міста Львова у складі судді Наталії Зубачик розпочав розгляд справи та провів підготовче засідання у кримінальному провадженні проти екс-ректора Львівської фінансової академії Петра Буряка.

Фото: tsn.ua

Коментарі

  1. Це у нас називають реформою судової системи , після закінчення такої “реформи” хабарникам будуть давати премії з держбюджету а суддів , що виносять такі вироки , будуть нагороджувати орденами і підвищувати їм посади .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *