ОСТАННІ НОВИНИ

Україна не відключить Криму світло

|

Україна не перестане подавати електроенергію у Крим, але трішки підвищить ціну на неї. Про це заявив міністр енергетики України Володимир Денчишин, передає ВВС Україна.

світло

Припиняти постачання електроенергії до Криму з України “напевне, не зовсім правильно”,але Україна, як і планувала, підвищила її вартість на 15%.

“Ми підняли (ціну – Ред.) до 3,95 рублів за Вт/год. у минулому місяці”, – заявив урядовець.

Водночас Володимир Демчишин твердить, що не вважає доцільним припиняти постачання електроенергії до анексованого Росією Криму:

“Як мені здається, наразі припиняти поставки електроенергії, напевне, не зовсім правильно”.

Міністр енергетики також вважає, що Києву було б доцільно подовжити контракт із Росією про постачання електроенергії і на 2016 рік. Наприкінці 2014 року Україна та Росія підписали два контракти на постачання електроенергії, згідно із якими Україна постачає електрику до Криму, а Росія – на північ та схід України.

Наприкінці вересня активісти почали блокувати автомобільні та залізничні шляхи, що ведуть до Криму, не дозволяючи постачання товарів до анексованого Росією півострова, зокрема, харчів. Лідери кримських татар, які ініціювали акцію, також заявляли, що домагатимуться і припинення постачання електроенергії до Криму, допоки він залишатиметься анексованим Росією.

За повідомленням ДСНС у Херсонській області, в ніч проти вівторка на адміністративному кордоні з анексованим Кримом невідомі підірвали дві електроопори, які подають електрику до Криму. Опори пошкоджені, але не впали.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *