ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий публічно «вмив» руки від незаконних забудов у Львові

|

Чинний міський голова Львова Андрій Садовий уникає відповідальності за масові незаконні будівництва у місті. За його словами, підписи  у документах підробляють невідомі особи.Зокрема,  йдеться про  підроблення підписів директора департаменту містобудування ЛМР Андрія Павліва.

zabudovi-e1442502143115-copy

«На превеликий жаль,  дуже багато випадків є, коли підробляють  підписи,  в тому числі і Андрія Павліва, є відкриті кримінальні справи, але ніхто не покараний», – сказав учора під час дебатів Андрій Садовий.

Така відповідь міського голови викликала хвилю обговорення та критичних коментарів серед активістів та громадських діячів, які виступають проти незаконних будівництв.

Зокрема  активістка  Анна Біликівська написала:

«Виявляється, за всі незаконні забудови у Львові вина лежить на міфічних істотах, котрі ПІДРОБЛЯЮТЬ ПІДПИС самого ПАВЛІВА !!!!!!!!!! То вони у всьому винні !!!!! На всіх скандальних містобудівних умовах підпис ПАВЛІВА – НЕ СПРАВЖНІЙ !!!!!!!!!!!!! Більш тупого пояснення годі було чекати».

unnamed

«На передвиборчих дебатах Садовий сказав, що в більшості випадків скандальних незаконних забудов підпис “міського урядника” (мова йшла про Андрія Павліва) – підробляють. Крутішого пояснення ніхто й не чекав. Цікаво, а чим Садовий пояснить той факт, що вже більше місяця він відмовляється підписувати положення про погоджувальну комісію при департаменті? Хто буде винним? Якась секретарка, яка загубила його чи хто?», – обурюється  Ярина Волошин.

unnamed (2)

«То якщо підробляють підпис Павліва і це є доказано і озвучено мером, чому немає ні одного кримінального провадження і жодний забудовник не несе кримінальної відповідальності?» – написала  Лідія Конюх.

unnamed (3)

Користувачі соцмереж підрахували, що сукупно виступ міського голови на дебатах тривав до 5 хвилин, однак цього часу Андрію Садовому вистачило, аби викликати обурення у львів’ян.

«Якщо підсумувати,  то Садовий на дебатах говорив всього 4-5 хвилин, а стільки брєду встиг наговорити і нічого конкретного», – пише  Ірина Вайда.

unnamed

Водночас Андрій Садовий  злукавив і в питанні про передачу повноважень інспекції Держархбудконтролю органам місцевого самоврядування.  Він висловив сподівання, що це покладе край незаконним будівництвам у місті.  Однак відповідний закон  набрав чинності 1 вересня  2015-го року.  Проте львівська влада не поспішає   перейняти повноваження Держархбудконтролю, а отже – брати на себе відповідальність.

«Мер Львова Садовий неодноразово заявляв, що він з нетерпінням чекає моменту, коли міська рада зможе сама контролювати та боротись з незаконними забудовами  у Львові. Проте, як виявилось, – це не так. Садовий не спішить брати на себе відповідальність: орган при міській раді не створений, положення не затверджено, комісію ніхто і не думав створювати! Всім, мабуть,  вигідно коли довго шукають «крайнього», а за цей час незаконне будівництво закінчується і успішно узаконюється судами», – сказав кандидат на посаду міського голови Львова Ігор Васюник.

На жаль, почути відповідь від Садового про те, чому досі немає відповідного положення – не вдалося, адже чинний мер поспішив покинути залу дебатів.

Нагадаємо, кількість незаконних будівництв у Львові зростає разом з корупційними схемами на будівельному ринку. Законослухняні забудовники та архітектори скаржаться, що в обласному держархбудконтролі відновили корупційні схеми. Для того аби отримати дозвіл на будівництво, підприємець повинен заплатити кругленьку суму – по проекту за кожен метр квадратний беруть 5 доларів. Хоча процедура перевірки документів та видачі дозволу насправді є безкоштовною. Водночас, відповідальність за незаконні будівництва лежить і на підлеглих Андрія Садового. Адже першочерговий документ – містобудівні умови та обмеження, який потрібен для початку ведення будівництва та отримання всіх наступних погоджень (в т.ч. в Держархбудконтролі ), надають саме в міській раді.

Подивитись повну версію дебатів кандидатів на посаду міського голови Львова можна тут.

Фото: ternopillive.com.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *