ОСТАННІ НОВИНИ

Депутатські запити відтепер публікуватимуть на сайті Ради  

|

На офіційному веб-сайті Верховної Ради з сьогоднішнього дня оприлюднюються всі депутатські запити. Про це заявив голова парламенту Володимир Гройсман, пише УНІАН.

Верховна Рада infolight.org.ua

«З сьогоднішнього дня оприлюднення запитів стане постійною і обов’язковою практикою в роботі парламенту», – сказав він Гройсман.

«Взявши до уваги великі суспільні очікування щодо очищення влади, такі нововведення покликані попереджати і виявляти корупційну складову в діяльності народних депутатів України», – зазначив Гройсман.

«Інциденти з депутатськими зверненнями, якими можна торгувати, мають назавжди піти в минуле. Парламент повинен очиститися і перевернути цю ганебну сторінку своєї історії», – заявив він.

Голова ВР повідомив, що всі депутатські запити реєструються у Верховній Раді, і питання їх розгляду вносяться до порядку денного пленарних засідань.

При цьому Гройсман зазначив, що ситуація з депутатськими зверненнями і листами значно складніша, «оскільки такі документи ніде не реєструються», і «поки зміст депутатських звернень для громадськості недоступний».

Він зазначив, що буде ініціювати зміни в законодавство, які дозволять оприлюднити депутатські звернення. У той же час Гройсман звернувся до народних депутатів із закликом надавати свої депутатські звернення для розміщення їх на сайті.

Фото: infolight.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *