ОСТАННІ НОВИНИ

Більша половина українців готова до протестів, – опитування

|

Більше половини громадян України – 53% – готові вийти на акції протесту в разі значного погіршення умов життя. Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг», які презентував керівник групи Олексій Антипович, передає УНІАН.

протест

Водночас 28% опитаних вважають, що краще терпіти матеріальні труднощі заради збереження в країні порядку. Соціологи наголосили, що ці показники практично відповідають тим, що були зафіксовані у грудні 2013 року. Тоді на протест готові були вийти 50% опитаних громадян, і 29% опитаних готові були терпіти матеріальні труднощі.

Окрім того, дослідження виявило, що за останні півроку рівень підтримки розпуску парламенту і призначення нових виборів до Верховної Ради зріс із 34% до 47%, а ідея призначення нових виборів президента зросла з 31% до 43%.

Також соціологи наголошують, що лише 12% респондентів вважають, що проголосовані нещодавно зміни до бюджету, згідно з якими з 1 вересня підвищуються мінімальна зарплата і пенсія, є реальною заслугою уряду, який в умовах кризи та війни спромігся знайти необхідні кошти на підвищення соціальних стандартів. Водночас 77% респондентів вважають, що це швидше передвиборчий піар.

Коментарі

  1. Панове журналісти , а чи вчили ви арихметику у школі ? Назва статті “Більша половинв українців…” “Більша половина” – як то ???

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *