ОСТАННІ НОВИНИ

З нагоди 300-річчя Львівської пивоварні відкриють виставку живопису

|

З нагоди 300-річчя Львівської пивоварні, завтра у Львівській галереї мистецтв відкриють виставку живопису «Зрілість». Про це львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

21

У жовтні 2015 року Львівській пивоварні, яка входить до складу компанії Сarlsberg Ukraine, виповнюється 300 років. На честь ювілею найстаріша броварня України, спільно з Львівською національною галереєю мистецтв ім. Б.Г. Возницького, відкриває виставку «Зрілість», на якій вперше побачать світ раритетні полотна портретного живопису XVII-XVIII ст.

Урочисте відкриття виставки відбудеться у п’ятницю, 16 жовтня, о 12.00 год. у Львівській національній галереї мистецтв ім. Б.Г. Возницького (Палац Потоцьких, вул. Коперника, 15). Виставка «Зрілість» відбудеться у приміщенні Львівської галереї мистецтв (вул. Стефаника, 3) та буде відкрита для всіх охочих протягом одного місяця – з 16 жовтня до 16 листопада включно. Ціна вхідного квитка – 10 гривень.

На виставці представлені картини відомих митців, переважно італійської, іспанської та австрійських шкіл живопису, а також роботи невідомих художників періоду XVII-XVIII століття. Виставковий проект розроблений з точки зору заглиблення в матерію часу, культурних цінностей та ідеалів. Для виставки були обрані портрети зрілих людей, що у свій час досягли найвищого духовного, фізичного й інтелектуального розвитку та визнання у суспільстві. Серед них монахи, імператори, королі та прості люди. Деякі полотна вперше «побачать світ».

«Картини, які представлені сьогодні у залах Львівської національної галереї мистецтв – це особливе надбання митців, вони несуть велику історичну і культурну цінність. І ми надзвичайно раді, що сьогодні цими шедеврами мають змогу помилуватися всі охочі. Від імені нашого музею висловлюю слова вдячності Львівській пивоварні за такий чудовий проект. Атмосфера, яка панує у залах галереї, просто неймовірна, її варто відчути, нею варто насолодитися…», – розповідає директор Львівської національної галереї мистецтв ім. Б.Г. Возницького Лариса Возницька-Разінкова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *