Вандали знищили виставку про Майдан у Латвії

|

У латвійській столиці Ризі повністю зруйнували виставку “Люди Майдану”, на яку раніше вже здійснювалися неодноразові напади. Про це повідомляє Українська правда.

1014630890_650x410 (1)

Як повідомляє видання Delfi, виставку знищили в ніч на неділю. Зокрема, перехожий зателефонував до поліції з повідомленням, що двоє чоловіків нищать експонати.

Поліція, яка прибула на місце події, не застала вандалів і констатувала, що всі експонати знищені. Наразі в справі проводиться розслідування, поліція шукає свідків події.

Як зазначається, поліція в міру можливостей забезпечувала безпеку виставки – за домовленістю з Муніципальною поліцією об’єкт був включений в маршрут патрулювання і проглядався кожні кілька хвилин.

Посольство України в Латвії засудило акт вандалізму і заявило, що очікує надійного захисту для виставки, а для винних – покарання.

“Викликає жаль, що купка екстремістів вже протягом тижня намагається диктувати свої умови мешканцям і гостям Риги, в яких виставка викликала значний інтерес” – йдеться в заяві.

“Ми очікуємо від правоохоронних органів, що всі винні у нападах на виставку понесуть заслужену відповідальність, а самій виставці буде забезпечений надійний захист від вандалів і екстремістів”, – зазначили в посольстві.

Як повідомлялося, минулого тижня в Ризі російськомовні вандали зруйнували частину виставка «Люди Майдану», розташовану поблизу будівлі уряду Латвії. Виставка тоді знаходилася на стадії монтажу, і зловмисники знищили одну з конструкцій, на якій розміщувалися фотографії, порвали самі роботи і червоно-чорний стяг УПА. Двох вандалів затримали і порушили проти них справу за фактом хуліганства.Після офіційного відкриття виставки на ній траплявся ряд інцидентів, зокрема було затримано проросійського активіста, який хотів пошкодити один з експонатів.

На виставці “Люди Майдану” представлено більше ста фоторобіт.

Фото: rbc.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *