ОСТАННІ НОВИНИ

«Енергетична блокада» Криму вже розпочалася?

|

Активісти повідомили, що однією з ліній електропередач із 11 жовтня електрика на окупований Крим не надходить. Про це повідомляє Українська правда.

60

Заступник голови штабу цивільної ініціативи з блокади Криму Ізет Гданов повідомив, що енергетики підтримали учасників акції й припинили поставки електроенергії в Крим по лінії Мелітополь – Джанкой.

«Товари поставляти окупантам не можна. А електрика – це теж товар. Згідно з нормами ООН, окупанти повинні забезпечувати зайняту ними територію. Ми, зі свого боку, будемо працювати, щоб деокупувати її», – зазначив Гданов.

За його словами, днями на Херсонщині біля раніше ушкодженої невідомими електроопори високовольтної лінії зібралося близько сотні учасників блокади, у тому числі і місцеві мешканці. Через що енергетики, згідно з правилами безпеки, не могли продовжити ремонтні роботи: на об’єкті перебували сторонні люди.

Також Гданов розповів, що енергетики 11 жовтня відключили й закільцювали дану гілку.

«Це буде тупикова гілка, на Крим по ній електрика не піде. У рамках чинного законодавства будемо доводити до відома можновладців, що поставки електрики в Крим, щонайменше, аморальні», – сказав він.

Проте активіст нагадав, , що крім цієї лінії. ще три продовжують поставляти електроенергію на територію кримського півострова.

Офіційної інформації від української влади про відключення електроенергії в Крим на даний момент немає.

Фото: Соцмережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *