ОСТАННІ НОВИНИ

Савченко може знову оголосити голодування, - адвокат

|

Надія Савченко погрожує оголосити голодування, якщо російський суд виконає свою погрозу та видалить її із залу. Про це в ефірі Еспресо.TV розповів адвокат української льотчиці Ілля Новіков.

Савченко

«У нас була дуже суперечлива ситуація, коли суд пригрозив Надії, що її видалять із залу, якщо вона буде робити зауваження без дозволу суду. Тож вона заявила, що може оголосити сухе голодування», – пояснив Ілля Новіков.

Йдеться про зауваження, які робила Савченко під час допиту сепаратистів. Зокрема й тих, що захоплювали її в полон та охороняли після цього. Свідчення бойовиків розходяться з тим, що вони говорили під час слідства.

На думку Новікова, суд в російському Донецьку навряд чи виконає свою погрозу і видалить Надію із залу.

«Вони дуже добре розуміють, з ким мають справу і що вона (Савченко. – Ред.) дуже серйозно налаштована», – говорить Новіков.

Він також запевнив, що у тому разі, якщо суд не виконає погрозу і не видалить Надію із залу, він з колегами вмовлять її не оголошувати сухе голодування.

Нагадаємо, ще один адвокат Савченко Марк Фейгін розповів, що українська льотчиця погрожує оголосити сухе голодування у відповідь на те, як проходить суд над нею.

«Сьогодні вона різко реагує, їй дуже не подобається, що на допиті, особливо сепаратистів, нам не задовольнили клопотання, які були дуже важливі у справі в частині надання доказів, оскільки низка свідчень цих сепаратистів дуже розходилася з тим, що вони давали на слідстві, їй тоді не дозволили використовувати карту… Надія сприймає це як порушення прав і справедливості, тому так сильно і емоційно реагує», – пояснив Фейгін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *