ОСТАННІ НОВИНИ

ДТП є основною причиною смерті серед молоді, - ООН

|

Кожен день по дорозі до школи в результаті дорожньо-транспортних пригод гине 500 дітей. Багато одержують травми або стають інвалідами. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу ООН.

діти на дорозі

ДТП – основна причина смерті серед підлітків і молодих людей у віці 15-29 років. Експерти побоюються, що незабаром аварії на дорогах можуть стати вбивцею номер один і для дітей від п’яти до 14 років.

Зазначається, що основними причинами дорожньо-транспортних пригод є перевищення швидкості, вживання алкоголю, відсутність програм технічного огляду транспортних засобів та пристроїв, що забезпечують безпеку.

“Для залучення уваги до цієї проблеми, Спеціальний посланник Генерального секретаря ООН з безпеки дорожнього руху Жан Тодт звернувся до режисера Луї Бессону. Той зняв відеоролик, в якому наочно показаний ризик, якому піддаються школярі в Південній Африці та в Європі. Відеоролик покликаний допомогти міжнародному співтовариству глибше усвідомити масштаби страждань, які щорічно викликає кожен окремий випадок смерті дитини, і підштовхнути до реальних конкретних дій щодо попередження автомобільних аварій та пом’якшення їх наслідків”, – йдеться в повідомленні.

Фільм приурочений до Міжнародного дня, присвяченого безпеці школярів на дорогах. Він відзначається 7 жовтня і є частиною кампанії #SaveKidsLives, яку в ООН запустили в ході Тижня безпеки в травні цього року.

Організатори кампанії запрошують усіх підписати Дитячу декларацію – заклик до світових лідерів вжити термінових заходів щодо забезпечення безпеки дітей. Мета кампанії – зібрати мільйон підписів.

Відео: ООН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *