ОСТАННІ НОВИНИ

Америка офіційно постачатиме зброю в Україну

|

Президент США Барак Обама  у день зустрічі з Петром Порошенком на полях Генасамблеї ООН підписав розпорядження про передачу Україні нових зразків оборонного озброєння. Про це президент Петро Порошенко заявив в інтерв’ю українським телеканалам, яке вийшло в ефір ввечері 4 жовтня, передає УП.

обама

“Обама зустрівся зі мною до зустрічі з Путіним, де ми скоординували основні підходи, після зустрічі, і ввечері після зустрічі з віце-президентом Байденом він повідомив мені, що підписав відповідне розпорядження про передачу Україні нових зразків оборонного озброєння, яке як повітря нам потрібне”, – повідомив Порошенко.

За словами Порошенка, йдеться про контрбатарейні станції великої дальності, які дозволять Україні підвищити ефективність оборонних спроможностей війська.

Також президент зазначив, що йдеться про надання додаткових коштів для забезпечення підготовки необхідного обладнання озброєння українських військових підрозділів.

Говорячи про роботу 70 сесії Генасамблеї ООН, Порошенко зазначив, що на Україні була зосереджена головна увага – у виступах президента США Барака Обами та лідерів країн ЄС.

“Основний висновок з Генасамблеї – нам вдалося перетворити європейську єдність і солідарність з Україною, єдність країн G7 на глобальну”, – заявив Порошенко.

“Сьогодні ми бачимо тверду підтримку абсолютної більшості країн позиції України – неприйняття агресії на Донбасі, анексії Криму і подальшої подібної поведінки на кшталт  теракту  щодо малайзійського Боїнга MH17… Вважаю це безумовною перемогою України”, – додав президент.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *