ОСТАННІ НОВИНИ

Полторак пояснив американцям, яка зброя потрібна Україні

|

Міністр оборони України Степан Полторак озвучив перелік основних положень військової допомоги, необхідної Україні в її боротьбі з російським агресором.

полторак

Про це він заявив у п’ятницю, 25 вересня, під час форуму “Україна: триваюча боротьба за свободу”, що проходить у Конгресі США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу..

“Перше стосується нелетальної зброї. Ми хотіли отримати допомогу в передачі засобів розвідки, засобів радіоелектронної боротьби, засобів зв’язку, у тому числі захищеного”, – зауважив глава Міноборони.

Крім того, за його словами, Україні потрібна підтримка у відновленні роботи військово-промислового комплексу.

“Ми повністю відмовилися від співпраці з Російською Федерацією, і практично всі технології і все озброєння було залежне від взаємодії з РФ”, – зауважив Полторак. Тому, продовжив він, український ВПК потребує технологій і допомоги в оснащенні.

Щодо летальної зброї, то “Україні необхідна допомога у вигляді засобів протитанкової боротьби, протиповітряної оборони та інших засобів, які посилили би обороноздатність країни”.

Міністр поінформував, що Україна співпрацює зі США у цих напрямах. Так, за його словами, створено об’єднаний коаліційний комітет разом із оборонними відомствами Сполучених Штатів і України, до складу якого входять 14 підкомітетів.

Він запевнив, що на зустрічі з міністром оборони США вони “виробили чіткий план щодо розвитку цієї співпраці”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *