ОСТАННІ НОВИНИ

Учені довели можливість існування життя на Марсі

|

Останні космічні дослідження вчених показали, що природне середовище молодого Марса було сприятливим для зародження примітивного життя, передає УНН.

марс

“Наш російський прилад DAN встановлено на американському марсоході “К’юріосіті”, який зараз досліджує дно кратера Гейл. На думку вчених, раніше цей кратер був марсіанським озером. Марсохід в пошуках органічних речовин уже подолав 11 км. Поки жодних ознак життя не виявлено. Проте останні дані, отримані з наукових приладів марсоходу, показали, що природне середовище молодого Марса могло бути сприятливим для зародження примітивного життя, це середовище цілком схоже на те, яке було на ранній Землі”, – сказав доктор Інституту космічних досліджень РАН Ігор Митрофанов.

За його словами, зараз вчені визнають, що ранній Марс за своїми властивостями був схожий з ранньої Землею.

“Три мільярди років тому на молодий Червоній планеті текли річки, були озера, і була досить щільна атмосфера. В той же час на схожій за своєю природою молодій Землі вже зародилося життя. Тому наше основне завдання полягає в тому, щоб відповісти на питання – чи було життя на молодому Марсі? Якщо “ні” – то чому? А якщо “так” – то що з ним трапилося? Чому воно не збереглося до наших днів? ” – зазначив І.Митрофанов.

Фото: cont.ws

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *