ОСТАННІ НОВИНИ

Жодна вантажівка за ніч не прорвалася до Криму

|

За ніч жодна вантажна машина не проїхала через адмінграніцу з Кримом. Про це в ефірі телеканалу «Україна 112» заявив заступник начальника УМВС в Херсонській області Ілля Ківа.

крим

«Сьогодні вночі проїзд вантажівок з продуктами в окупований Крим був повністю заблокований. Ніч пройшла спокійно, поки ситуація контрольована. Машини потихеньку частково залишають місце свого знаходження в «Каланчаку» і « Чаплинці». В «Чонгарі» ми вже укопані грунтовно, привезли туди мобільні . блокпости, виставили оборону На сьогоднішній момент я можу сказати, що за ніч також жодна машина не пройшла», – заявив Ківа.

При цьому легкові автомобілі і пішоходи перетинають кордон безперешкодно. Вантажний транспорт з Криму на материкову частину України пропускається в звичайному режимі.

Нагадаємо, 20 вересня в 12:00 поблизу адміністративного кордону між Херсонською обл. і включеним Кримом розпочалася акція з блокаді пропуску вантажів на півострів.

Радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк повідомив, що спецпідрозділ УМВС в Херсонській області, батальйон особливого призначення «Херсон», забезпечує охорону громадського порядку під час проведення акції. Працівниками міліції особисто керує заступник начальника УМВС в Херсонській області Ілля Ківа.

16 вересня Глава Меджлісу, народний депутат Рефат Чубаров заявив у Верховній Раді, що активісти розпочнуть акцію з перекриття адміністративної Кордони з окупованим Кримом опівдні 20 Вересня. За його словами, буде перекрито рух тільки для вантажівок, які перевозять товари в Крим, пересування людей і легкових автомобілів залишиться безперешкодним.

Блокада Криму, як Чубаров пояснював раніше, пов’язана з тим, що питання Криму відходить на другий план. Також стало відомо, що до блокади Криму приєднується і «Правий сектор». В організації заявили, що розцінюють блокаду Криму як безпосередній удар по інтересам Росії, а також по ситуації, яка склалася в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *