ОСТАННІ НОВИНИ

Мобілізовані військові все частіше потрапляють у камери гауптвахти

|

На навчальному полігоні на Київщині порушують права мобілізованих військових. Про це пише Еспресо.TV.

гауптвахта

Представники секретаріату уповноваженого Верховної Ради України з прав людини заявляють про порушення прав мобілізованих військових у навчальному військовому полігоні на Київщині

Такого висновку представники омбудсмена дійшли під час відвідин полігону на території Переяслав-Хмельницького району Київської області 17 вересня.

У камерах гауптвахти виявлені очевидні ознаки недавнього перебування людей у її камерах : свіжі газети, недопалки, пляшка з питною водою. Подібні ознаки були виявлені й у металевому контейнері, що є на території наметового табору на території полігону. Проте командир військової частини переконує, що гауптвахта вже давно не використовувалась.

Існує версія, що покарання застосовувалась до тих військових, які зловживали алкоголем.

Також представники омбудсмена також заявляють, що у спальних приміщеннях на кожного військовослужбовця припадає удвічі менше корисної житлової площі, ніж це передбачено мінімальними стандартами (два квадратних метри замість чотирьох квадратних метрів). Крім того, більшість військовослужбовців не забезпечені рушниками та не мають постільної білизни.

У Міноборони наразі ці заяви про порушення прав мобілізованих військових поки що не прокоментували.

Фото : соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *