ОСТАННІ НОВИНИ

Гребенщіков розпочинає свій європейський тур зі Львова

|

Завтра, 22 вересня, у Львові, в клубі Picasso, виступить легендарний музикант Борис Гребенщіков. «Завтра починаються наші європейські гастролі. Перша зупинка – у Львові. Приходьте», – написав музикант на своїй сторінці у Facebook, повідомляє Zaxid.Net.

гребінь

Цього разу Гребенщіков буде грати не в складі «Акваріума». З ним виступатимуть винятково ірландські музиканти. Разом з легендарним флейтистом Брайаном Фіннеганом, супроводжуючим БГ майже постійно протягом останніх семи років, приїдуть ще два героя сучасної кельтської музики: бороніст Джон Джо Келлі, і його однофамілець, кращий акордеоніст Ірландії Алан Келлі.

Програма концерту тримається у таємниці. Тим не менш, можна припустити, що в такому аранжуванні нові пісні Гребенщикова і старі зазвучать особливо. Проте для Гребенщікова таке поєднання є цілком органічним, адже ірландська музика завжди була одним з тих основних джерел, якими він надихався у своїй творчості.

«Колись, у міфічній юності, друзі-студенти привезли мені нереально довгограючу касету, де було записано кілька годин радіомовлення якоїсь станції, транслювалась британська народна музика. Як я цінував цей скарб! Я затер її до дірок. Кожне прослуховування випускало мою душу на прогулянку в міфічний і, одночасно, реальніший від реального світ. Це було як вода з чарівного джерела, що давала мені нові непомірні сили», – згадує музикант.

Ірландська група БГ встигла зіграти всього кілька концертів: два в Дубліні, один в Ізраїлі і ще кілька в Росії. За свідченням очевидців, після концерту виникає відчуття, що спочатку «Акваріум» і був створений для того, щоб грати в пабах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *