ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий веде Львів не в тому напрямку. Місто втрачає час для розвитку, – Ігор Васюник

|

«Судячи зі стану справ у Львові можна беззаперечно констатувати: Садовий веде Львів не в тому напрямку, що потрібно львів’янам», – про це заявив львів’янин, претендент на посаду міського голови Львова Ігор Васюник в інтерв’ю «Львівській Газеті».

Васюник

«Щоб лікувати хворобу, треба поставити діагноз, а не бездумно давати ліки. Я пішов на вибори, тому що я цей діагноз поставив.  І він такий – сьогодні у нас є два Львова. Один – напоказ. А другий – для нас, Львів, в якому живе майже мільйон людей. Маю на увазі Львів Садового та Львів, в якому живуть пересічні львів’яни. Львів Садового – це і є фасадний Львів, місто для піару та трамплін для амбіцій одного політика», – пояснює Ігор Васюник.

На його переконання, треба думати не лише про сьогодення, а й про майбутнє.

«Львів втрачає час для розвитку. Львову потрібні свої амбітні плани. Зауважте, не особисті амбіції мера, а саме амбіції міста! Розвивати Львів – це зробити ставку на сучасне виробництво, новітні технології, науку, освіту, медицину. Оце міцний фундамент для майбутнього, – говорить Ігор Васюник. – Ми ніби забули, що у Львові є машинобудування. «Електрон», Львівський бронетанковий завод, ДП «Львівський радіоремонтний завод», «Термоприлад», ЛОРТА, Авіаремонтний, ВАТ «Львівський інструментальний завод», ПАТ «Львівський локомотиворемонтний завод» і ще багато підприємств – виробнича база ще до кінця не знищена. Львівські вчені, інженери, кваліфіковані техніки й механіки, ІТ-шники повинні у себе, у Львові, а не закордоном, на відновлених наукових і виробничих базах виготовляти, наприклад, деталі для промисловості. Або, скажімо, намітити план, щоб за десять років місто перейшло на електромобілі. Ось це  – амбіції достойні такого потужного міста, як Львів. І, до речі, на половину це б вирішило екологічну проблему».

Ігор Васюник констатує, що у Львові – місті передових інженерів та науковців – не займаються створенням новітньої високотехнологічної індустрії.

«Але ж у нас є потенційна база: університети та наукові центри. Львів потребує інвестицій – чому не сюди прикута увага влади? Львів – це майже мільйонне місто. Потенційно один із найбільших інтелектуальних і промислових центрів України та Європи. Нам треба розвивати Львів майбутнього, будувати сучасне розумне місто, а не ліпити Львів напоказ», – обурюється І.Васюник.

«Я говорю про те, чого нам бракує і без чого вперед не зможе рухатися місто. Розвиток нових технологій дасть поштовх для підтримки творчих людей. Промисловість – допоможе відновити культуру. Інвестиції – медичну галузь і так далі. Тобто одні галузі розвиватимуть інші. І кожна з цих тем – значно глибша, складніша і більш вирішальна, ніж тема туризму. Успіх міста треба міряти не стільки тим, скільки людей до нас приїхало, а тим – скільки львів’ян поїхало подорожувати до інших міст та країн. Нам треба змінити вектор. Звісно, це копітка робота. Послідовність кроків треба продумувати, залучаючи громаду – вчених, інтелігенцію як технічну, так і гуманітарну, громадських діячів, інженерів, письменників, студентів, вчителів, лікарів і не в останню чергу – Церкву. Бо це питання відповідальності перед нашими дітьми – яким буде Львів завтра. «Фасадний» Львів – це тупиковий шлях», – підсумовує Ігор Васюник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *