ОСТАННІ НОВИНИ

ЄС продовжив «карати» Росію санкціями

|

Міністри країн Євросоюзу в сьогодні, 14 вересня,  погодили продовження на шість місяців персональних санкцій проти 150 російських і кримських компаній та фізичних осіб, передає ВВС-Україна.

санкції

Санкції, введені проти низки російських бізнесменів, депутатів і сенаторів після анексії Криму, мали закінчитися 15 вересня, проте на початку місяця ЄС ухвалив рішення продовжити їх. Новий період санкцій закінчиться у березні 2016 року.

До списку санкцій Євросоюзу входять мільярдери Аркадій Ротенберг і Юрій Ковальчук, бізнесмени Костянтин Малофєєв і Микола Шамалов, а також депутати Держдуми і члени Ради Федерації: Сергій Железняк, Сергій Миронов, Леонід Слуцький та інші.

Крім того, в кінці червня ЄС продовжив санкції щодо Криму і Севастополя до кінця червня 2016 року. Обмеження включають заборону на імпорт до ЄС продукції, що походить з Криму і Севастополя. Громадянам країн ЄС і компаніям, що базуються в ЄС, забороняється вкладати кошти в економіку Криму, зокрема й купувати нерухомість і фінансувати кримські компанії.

Передбачається, що економічні санкції ЄС щодо Росії будуть діяти до тих пір, поки не будуть виконані всі умови Мінських угод про припинення вогню на сході України.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *